Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η σιωπή ...

Η Σιωπή....Πότε είναι Χρυσός και πότε Ενοχή...
Η σιωπή λένε είναι χρυσός..Το θέμα όμως είναι να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σιωπήσεις..να πάψεις να μιλάς....να απομακρυνθείς.
Τις περισσότερες φορές η σιωπή ενός ανθρώπου ορίζει το τέλος, το τέλος μίας σχέσης , μίας φιλίας , μίας συνεργασίας. Το θέμα επίσης είναι τι έχει προηγηθεί της σιωπής. Ένας τσακωμός , σκληρά λόγια . πικρές αλήθειες , όμορφα ψέμματα.Και καλά να έχουν γίνει όλα αυτά...τουλάχιστον ξέρεις ότι πλακώθηκες  με τον άλλο...(λεκτικά πάντα)είπατε ότι είχατε να πείτε ΤΕΛΟΣ..
Τι γίνεται όμως όταν ο ένας σιωπά και φεύγει χωρίς να έχει  πει κάτι??? Αυτός που μένει πίσω δεν πρέπει να ξέρει??Δεν έχει δικαίωμα να μάθει? Πολλές φορές πίσω απο τη σιωπή κρύβεται ο φόβος...
Αυτοί που αποφασίζουν να σιωπήσουν συνήθως προσπαθούν να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν τους άλλους...Να πουν όσα νοιώθουν, όσα αισθάνονται..Είναι πολύ ασφαλή λύση άλλωστε η σιωπή...αλλά και πολύ σκληρή για τους άλλους...
Οι άλλοι..αυτοί που μένουν πίσω, που περιμένουν που ελπίζουν ότι κάποτε θα έρθει η εξήγηση..θα ειπωθεί μια δικαιολογία.Συνήθως αυτοί οι άλλοι μένουν πίσω και περιμένουν..περιμένουν και ελπίζουν πολλές φορές... Ελπίζουν έστω σε μία λύτρωση.. Για να μπορέσουν να πάνε παρακάτω...να προχωρήσουν..
Η σιωπή είναι χρυσός μόνο όταν τα έχεις πει όλα...όταν δεν έχεις πει τίποτα είναι απλά ενοχή.....

Υπογραφή
Ταπεινό Χαμομηλάκι 

άλλα άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου