Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αποφάσισες να χωρίσεις; Μάθε πώς να το κάνεις χωρίς δράματα!

Αποφάσισες να χωρίσεις; Μάθε πώς να το κάνεις χωρίς δράματα!
Είναι η στιγμή που σπάει το καταραμένο το γυαλί και ξέρεις ότι δε θα κολλήσει με τίποτα. Όσο το σκέφτεσαι τόσο πιο πολλά δάκρυα μαζεύεις. Ε, εντάξει βρε κορίτσια είναι δύσκολο αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Ο χωρισμός ότι και να κάνουμε είναι κομμάτι του πάζλ των σχέσεων!  Απλά πρέπει να το χειριστείς σωστά για να επιβιώσεις!

1. Μην το αγνοείς
Μην κάνεις ότι δε σε νοιάζει το πρόβλημα που σας έφερε σε αυτή τη κατάσταση. Καθήσε και συζήτησε το με τον σύντροφο σου. Προσπαθήστε να βρείτε τι φταίει.Δημιουργώντας συναισθηματική και φυσική απόσταση από εκείνον - αποκλείοντάς τον ουσιαστικά από την καθημερινότητά σου - μόνο εντάσεις, ανασφάλεια και μοναξιά θα προκαλέσεις.

2.Ανάλαβε την ευθύνη των συναισθημάτων σου
Απόφυγε να οδηγήσεις τον σύντροφό σου σε συναισθηματικό αδιέξοδο, προκειμένου να σε χωρίσει εκείνος πρώτος. Αναγνώρισε τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν πως ενδόμυχα σαμποτάρεις την σχέση σου: άρνηση για σεξουαλικές επαφές, φλερτ με άλλους άντρες, σχόλια που μειώνουν τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Παραδέξου ανοιχτά πως θέλεις να χωρίσετε.

3.Απέφυγε τις δηλώσεις
"Δε φταίς εσύ αλλά εγώ", "Χρειάζομαι λίγο χρόνο να σκεφτώ"κ.α.π.  Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν και ειδικά όταν ο σύντροφός σου είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου. Στην περίπτωση αυτή θα προσπαθήσει να βρει λύσεις σε αυτά που λες ότι σε προβληματίζουν και θα ελπίζει πως η κατάσταση θα αλλάξει. Προσπάθησε να εκφράσεις με ειλικρίνεια αυτό που νιώθεις, ακόμα κι αν σου φαίνεται σκληρό.

4.ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Ή ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
Και το γράφω με κεφαλαία γιατί είναι ένα λάθος που το κάνουμε όλοι. Σίγουρα είναι δύσκολη η διαδικασία του χωρισμού αλλά αυτό πρέπει να γίνει face to face και όχι μέσω του γραπτού λόγου. Με τον τρόπο αυτό δείχνεις πως φοβάσαι να αναλάβεις τις ευθύνες σου, αλλά και ότι δεν σέβεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις περάσει ένα κομμάτι της ζωής σου. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να πυροδοτήσει θυμό, απογοήτευση και επιπλέον πόνο στο άτομο με το οποίο χωρίζεις, ενώ ταυτόχρονα αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά, γεγονός που μπορεί να παροτρύνει τον άλλο να σε προσεγγίσει ξανά και ξανά προκειμένου να πάρει απαντήσεις. Έτσι, η διαδικασία του χωρισμού θα γίνει πιο  περίπλοκη και θα διαρκέσει περισσότερο.

5.Μην τον αφήσεις να έχει ελπίδες
Αν όντως νιώθεις ότι το γυαλί δε ξανακολλάει μην τον αφήσεις να πιστεύει ότι θα γυρίσεις. Όταν θα του πείς χωρίζουμε να αποφύγεις τις κουβέντες " Δε χανόμαστε","Θα τα λέμε συχνά","Ίσως κάποια στιγμή να ξαναείμαστε μαζί".Πρέπει να είσαι σίγουρη για την απόφασή σου. Δεν μπορείς να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή.


Ακόμα κι όταν η απόφαση του χωρισμού είναι δική σου, το σίγουρο είναι πως χρειάζεται χρόνος για προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, στον χωρισμό δεν έχει σημασία ποιός θα φύγει πρώτος αλλά ποιός θα ξεχάσει τελευταίος...

Υπογραφή
ntantin21 

άλλα άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου