Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Φιλία & έρωτας ~ Ά Μέρος

Μεγάλη κουβέντα άνοιξα. Φιλία και έρωτας ! 2 δυνατές σχέσεις που αν τις μπερδέψεις χάνεις τη μπάλα. Ας αρχίσουμε απο την ετυμολογία των λέξεων.
ΦΙΛΙΑ:ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ' ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος.Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.
ΕΡΩΤΑΣ:Ο έρωτας είναι η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων, η οποία συνήθως σχετίζεται με την επιθυμία για συνουσία. Θεωρείται το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο προσώπων ή ζώων.Συμβάλλει στη διαιώνιση των ειδών και την αναπαραγωγή.
Τι γίνεται όμως όταν δύο φίλοι ή ο ένας απο τους δύο φίλους ερωτευτεί τον άλλον; Είναι ικανός να ρισκάρει μια φιλία; Και αν δε το κάνει πώς θα σιγουρευτεί οτι και ο άλλος δε νιώθει το ίδιο;
εγώ έχω μόνο μία λύση ΡΙΣΚΑΡΕ !
Βγάλε από μέσα σου ότι αισθάνεσαι και ας είναι λάθος ! Δώσε μια ευκαιρία στα συναισθήματα σου! Όλοι νομίζω θέλουμε έναν άντρα ή μια γυναίκα σαν ιδανικό σύντροφο όπως ο κολλητός ή η κολλητή σου! Προσοχή !!!Το βήμα θα το κάνεις μόνο όταν σιγουρευτείς ότι είναι έρωτας και όχι Αγάπη για τον φίλο σου!
Στο β' μέρος μιλάμε για το πώς ένας χωρισμός καταλήγει σε μία δυνατή φιλία.

Υπογραφή
ntantin21

Προηγούμενο άρθρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου