Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι άνθρωποι που φεύγουν ~ Κεφάλαιο Χωρισμός

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί να πούμε αντίο , άντε γεια , γιατί; ένα απλό οκ , να μην μιλήσουμε , να ουρλιάξουμε , να κλάψουμε , αλλά ίσως το κυριότερο να πονέσουμε , όταν κάποιος φεύγει ή εμείς οι ίδιοι φεύγουμε.

Το θέμα δεν είναι ότι αποχωριζόμαστε αλλά σε ποια πλευρά βρισκόμαστε …
Τι είναι ποιο δύσκολο να φεύγουμε ; Ή να φεύγουν από την ζωή μας  ;

Σίγουρα και οι δύο πλευρές είναι δύσκολες , γιατί είμαστε ένα από τα δύο <αντικείμενα> που επηρεαζόμαστε !!!
Θα μου πεις αντικείμενο;;; βεβαίως γιατί πολλές φορές συμπεριφερόμαστε χωρίς να είμαστε άνθρωποι και ξεχνάμε ακόμη και την αξιοπρέπειά μας που μόνο οι άνθρωποι την έχουν , γι αυτό και η λέξη αντικείμενο είναι η μόνη που μπορεί να μπει χωρίς περιττές κουβέντες .


Σε έναν χωρισμό:
Φεύγεις ή φεύγω . Πόσο πολύπλοκη ερώτηση ,αλλά τόσο ξεκάθαρη . Είναι λίγο μπλεγμένο το θέμα , αλλά καταβάθος θες να δώσεις μια ευκαιρία , αλλιώς θα έφευγες .
Ναι αν έχεις βάλει σκοπό να φύγεις δεν θα το διαπραγματευόσουν ούτε θα έθετες  δίλλημα φεύγεις και  δεν νοιάζεσαι για τίποτα .

Γι αυτό:
Εσύ που φεύγεις, και σίγουρα πάνω στα νεύρα , είχες πολλά να πεις θα είσαι ο πρώτος που θα το
μετανιώσεις για τον λόγο ότι έφυγες εκείνη την στιγμή που το επέλεξες εσύ όχι εκεί που τελείωσε πραγματικά , έλα παραδέξου το έχεις σκεφτεί για το πολύ 5 δευτερόλεπτα να γυρίσεις , αλλά ακόμη και αν το έκανες , δεν ήταν εκεί το <αντικείμενο>!!! Ωπ αντικείμενο ;
Ναι γιατί έφυγες χωρίς να νοιάζεσαι για τα συναισθήματα του άλλου και το χειριστικές όπως ένα βιβλίο της πρώτης γυμνασίου που το πετάς στον κάδο μόλις έγραψες το μάθημα.

Ωχ τώρα τα δύσκολα … εσύ που μένεις <σαν τα κρύα τα νερά >
Ίσως κάποια στιγμή να σου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσεις και να δεις τι πρόβλημα υπάρχει , πριν φύγει να χτύπησε το καμπανάκι …
Αλλά όπως και να έχει δεν θα σταθούμε σε αυτό , αλλά στο αν η γνώμη σου ή η γνώμη του για το τι έγινε ακουστικέ έστω και λίγο …
Μην πεις την γνωστή φράση … στάσου, θα σου δώσει ίσως την απάντηση που δεν θες ,  μην φύγεις (άσχετος αν το έχεις πει  έλα παραδέξου το ) θα φύγει το έβαλε σκοπό και τέλος .
Καλύτερα να πεις τα λιγότερα εκείνη την δύσκολη στιγμή  ή και να μην μιλήσεις  παρά να πεις αυτά που δεν εννοείς και σίγουρα είναι πολλά …

Φωτογράφησε την στιγμή , και γίνε από ένα απλό <αντικείμενο> , άνθρωπος , πάρε μια βαθιά ανάσα και προχώρα …

Αυτός που φεύγει αλλάζει ζωή όχι εσύ , εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις.

Γιατί η αξιοπρέπεια είναι το σημαντικότερο συναίσθημα σε έναν από-χωρισμό .
(συνεχίζεται)




Υπογραφή
Mister V.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου